jonna springer

En träningsblogg. Mest om löpträning, men även andra grenar får lite utrymme - likaså även annat diverse som hör min vardag till. Vår dotter föddes i juli så en del blir det om träning efter graviditeten och om träning inför mitt nuvarande mål: Stockholm marathon på tiden 3:15.

Så dessa dagar går!

Publicerad 2017-09-29 14:46:00 i Allmänt, Löpning, Mat, Muskelstyrka, Simning, Träning,

 
I onsdags var det simteknikträning igen. Vi övade huvudsakligen ryggsim, vilket var betydligt tyngre än jag hade föreställt mig. En stor del av träningen gjorde vi dock med grodfötter så man fick bättre flyt, vilket ju var helt roligt då man annars känner sig så långsam. Vi finslipade också lite på crawlen och bröstsimmet med grodfötterna, och speciellt vid frisimmet så tyckte jag att grodfötterna gav stor hjälp till att hitta rytmen. Några längder provade vi också på fjärilsim, och t.o.m. det fick jag att fungera på slutet! Hur vackert det såg ut är en helt annan sak...
 
Simträningen blev alltså ganska långt en intervallträning, fast jag hoppats att den skulle hållas på PK-sidan mesta delen. Det sku i och för sig ha varit möjligt, men då läraren i mellanåt sa "...och så far ni så fort ni kan", så då existerar inte mera något lugnare mode i Jonnas huvud, utan då tar man ju i allt vad det går om det så sku vara det sista man gör. Att ha tävlingshuvud är inte alltid det bästa för en själv.
 
Igår sedan så tog jag en lugn länk på ca 55 minuter med vagnen, varav jag löpte 45, som är max löptid för denna vecka. Var ner mot Bredängen igen i fint väder och kollade in höstfärgerna. Så mycket grannare hade lönnarna inte ännu blivit där, men det är ju i och för sig bara ett tecken på att det varit varmt och fint väder!
 
Plockade lite mera svamp här om dagen också, som delvis blev sås och delvis satt i frysen. Med såsen åt vi en form av rotmos, gjord på potatis, morot, palsternacka, kålrabbi och (okokt) svartkål. Det blev lite löst, så kanske mossoppa sku vara mera korrekt benämning, men godkänt fick det! Gjorde en lite större sats så idag blev det samma rotmos med kryddkorv i stället för trattkantareller. Tummen upp!
Testade också göra dom här beryktade grönkålschipsen. Även de fick godkänt, fast vi saltade allt för mycket.
 
Idag körde jag ett jumppapass i form av cirkelträning här hemma nu på dagen då flickan sov gott efter att vi varit på familjecafé. Ska faktiskt på yoga ikväll till Ekenäs, de har en gratis introduktionstimme på Raseborgs yogaskola, så jag har anmält mig till den. Tänkte att det var bättre att göra ett träningspass på dagen idag och kanske ta min andra vilodag imorgon istället, för att få ut mera av yogans effekter. Kan tänka mig att det efter ett yogapass inte kanske är det mest fiffiga att paina iväg på någon lite mer belastande träning.
 
Dagens cirkelträning.
 
Då jag jumppar hemma brukar jag oftast göra parövningar, alltså två övningar efter varandra, och upprepa dem 3 ggr. Sedan byter jag till två följande övningar. Idag gjorde jag dock cirkelträning, och plockade en träning i gången från huvudet och skrev hastigt ner vilken jag gjort, och efter ca 16 minuter så började jag om från början. Körde listan 3 ggr. Av dessa gjorde jag tre övningar med gummiband: rodden (sittandes på golvet med raka ben, ror så att skulderbladen dras mot varandra), armlyften eller stående rodd är det alltså frågan om, och biceps-övningen, som var helt vanliga armcurls stående.
Sparken är en spark framåt med rakt ben och motsvarande hand sträcks mot tårna. Knästeget är egentligen höga knän, gjorda på stället och med motsatt armbåge riktat mot knät.

Om

Min profilbild

JonnaÖ

Löper, orienterar, skidar, cyklar, simmar och gymmar, bl.a. Till yrket är jag polis. Brukar även sysselsätta mig med skogspromenader, hantverk, piano & sång, och så läser/lyssnar jag på en hel del böcker. Bor på landsbygden i Raseborg, Finland, med min man, vår dotter och två svarta katter.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela