jonna springer

En träningsblogg. Mest om löpträning, men även andra grenar får lite utrymme - likaså även annat diverse som hör min vardag till. Vår dotter föddes i juli så en del blir det om träning efter graviditeten och om träning inför mitt nuvarande mål: Stockholm marathon på tiden 3:15.

Ditt och datt och smått och gott

Publicerad 2017-10-29 23:39:00 i Allmänt, Löpning, Stavgång, Träning,

Så är denna träningsvecka till ända. En vilovecka blev det, kanske inte helt mängdmässigt, men har inte gjort en enda VK-träning. Vilket har känts helt skönt. Jag har inte haft något extra att ge den här veckan, vanliga PK-träningar har givit riktigt tillräckligt flås. Idag kändes det dock lite bättre då jag hakade på ett stavgångspass med några från orienteringsföreningen, så jag hoppas att kroppen lite har fått återhämta sig den här veckan, trots att det mentalt blev ett lite dystert slut på veckan p.g.a. den hemska olyckan i Skogby.
 
Jag hade dottern med i bärsele i skogen idag då vi gick, och det funkade helt bra. Har haft med henne tidigare i somras också på några motionsorienteringar och de gångerna har hon också varit riktigt nöjd hela vägen. Idag var jag dock lite extra stolt nog, för vi höll på i lite på 3h och hon sa knappt ett knyst på hela vägen, tittade mest bara omkring sig med stora ögon. Kan rekommendera den här träningsformen åt alla nyblivna mammor, så fort barnet är stort nog att sitta i selen! Vädret var inte direkt strålande höstväder, det duggade lite och var blött och lerigt, men ändå var det friskt och skönt och man fick energiförrådet påfyllt igen.
Hemma igen var jag passligt hungrig för ett lass med pasta och testade en ny ingrediens i såsen, nämligen nyhtökaura eller rivet havre (heter det så?). Jag har inte ätit det förut och tänkte senast i butiken då jag råkade gå förbi där det fanns, att jag i alla fall måste testa. Det har ju ett bra proteininnehåll på 28% i alla fall.
Stekte först havret.
...och trattkantareller skillt för sig.
Och smällde sedan ihop det till en sås. Det ser inte så aptitligt ut, men det gick nog att käka. Jag gjorde dock ett kardinalfel och glömde löken, så riktigt något hit blev det inte ändå. Och inte kommer det här havret att bli en av basprodukterna i det här hushållet (priset är ju inte heller bland de billigaste), men visst kan man nån gång nu och då tänka sig det.
Har annars också här tidigare i veckan testat tillaga en annan ingrediens jag inte köpt hem tidigare, nämligen strömmingsfiléer. Gjorde strömmingsflundror av dem, bara genom att slå ihop två filéer, doppa dom i halvgrovt speltmjöl och så steka i smör. Tyckte det blev riktigt bra! Med en smörmängd då som var på ++sidan :)
Annars har vi levt lite efter vädret den här veckan. Regniga dagar har jag satsat på inneträning och dagar med uppehåll har jag varit ut och löpa. En fin dag var fredagen, då det ännu var kvar det mesta av snön som kom, och solen till och med visade sig. Då sprang jag en länk på 65 minuter med vagnen och det piggade verkligen upp humöret. Det var så fint med en blå himmel, lite grönt i skogen och vitt på marken.
Då var jag också en kort sväng ut och gå med flickan i bärsele efter länken, upp på bergsknäppen som är bredvid vårt hus. Var ute efter fina vyer och solsken, men då började solen redan gå i moln igen.
En hel del snö hann det komma under veckan. Nu är det allt vatten igen och vi har en åker på tomten som är totalt översvämmad. Skönt med dom här ruskiga dagarna är ändå att lite få mysa, tända eld i takkan och kanske gotta sig med någon varm dryck eller pynja lite med något handarbete. Handarbete har jag inte hunnit med den här veckan då jag valde att börja skriva på mina pedagogik-uppgifter, men som tröst svarvade jag ihop några chokobollar åt mig.
De här är lämliga att göra om man har en halvrutten banan hemma som man inte vill äta bara så där, men inte heller vill slänga. Blanda ihop bananen med 2 msk kakao, 1 msk agavesirap eller honung, 2 dl havregryn och en halv dl kokosflingor. Sen är det bara att rulla bollar av alltihopa, och vill man kan man ju ännu rulla dem i kokosflingor. Gott till både småsuget och småhungern. Hittade ett annat chokobollsrecept med avokado som jag också ska testa.
 
Idag efter stavgången var min belöning en varm kopp med glögg. Jag hittade den (eller jaa, köpte den, om vi ska vara språkligt korrekta) i Alko här om dagen: Dufvenkrooks mint och chokladglögg.
Och betyget blev: jatkoon! Smaken är mångsidig fast jag tänkte att med den smakkombinationen så kommer det att smaka allt för mycket endera choklad, mint eller så vanlig glögg. Men det var balanserat och dessutom är det lite kardemumma i den som jag tycker om. I väntan på lillajul....!
 

Om

Min profilbild

JonnaÖ

Löper, orienterar, skidar, cyklar, simmar och gymmar, bl.a. Till yrket är jag polis. Brukar även sysselsätta mig med skogspromenader, hantverk, piano & sång, och så läser/lyssnar jag på en hel del böcker. Bor på landsbygden i Raseborg, Finland, med min man, vår dotter och två svarta katter.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela