jonna springer

En träningsblogg. Mest om löpträning, men även andra grenar får lite utrymme - likaså även annat diverse som hör min vardag till. Vår dotter föddes i juli så en del blir det om träning efter graviditeten och om träning inför mitt nuvarande mål: Stockholm marathon på tiden 3:15.

Ah, mellandagar.

Publicerad 2017-12-26 17:45:24 i Allmänt, Löpning, Orientering,

Nu har vi firat julen i dagarna två här, och nu har jag äntligen bänkat ner mig i den här soffan och tänker mest satsa på att läsa ngn bok eller virka och sticka lite de kommande dagarna. Träning ska det dock bli, och blev idag också, då vi hade träning med Ok Raseborg. Två sprintbanor och två vanliga skogsbanor efter varandra, tillsammans ca 12-13 km orientering. Väldigt skönt, och roligt att springa på karta igen efter en paus. Märker att jag sprungit mycket mindre i skog den senaste tiden, benen var nog nu de som först sa till om ansträngningen idag. Men mjölksyra är ju gott, eller hur... :)
Banorna var dessutom i fyra olika skalor, så även det var bra träning, att få justera om i huvudet också efter varje runda.
 
Var även i Pärnu i förra veckan. Det var min första vecka tillbaka på jobb efter föräldraledigheten (helt hemskt att det tog slut så fort, har lite angst nog inför januari och att åka till Tammerfors...), och vi var där för att ha TYHY-dag och besöka den estniska Säkerhetsakademin, var de även utbildar poliser. Det bästa var dock att vi hade bokat in oss på ett av Pärnus spa-hotell, Hedon Spa, vilket var väldigt skönt. Hann också med två korta löplänkar där, förutom att flyta omkring i deras saltvattenbassäng; två vanliga jämna PK-länkar. Fast man ofta har tajt program då man reser, utomlands eller inrikes, försöker jag alltid klämma in några korta länkar om inte annat hinns med. Tycker att det är ett av de bästa sätten att lokalisera sig på den nya orten, och att få träna i nya miljöer är alltid roligt. Oftast skulle man vilja springa ännu längre än vad man har tid med. Och sen är det ju det där med träning och hotellfrukost. Det är alltid lyxigt att få sätta sig ner till färdiga dukningar, men den är nog ännu godare och man får ner lite mera om man hunnit med den där länken före. I Pärnu blev det en morgonlänk och sedan en länk i dagsljus. Då passade jag på att löpa längs med stranden, vilken ju nog faktiskt är fin där i Pärnu.
Tomma gator 7 på morgonen.
Jättehöga sanddyner ställvis.
Hotellet vårt.
 
Sen har jag också dragit med mig något negativt hem från Pärnu. Inte årets influensa, AIDS eller några andra könssjukdomar, men en öm rygg. Det kom så där sakta krypandes på under morgonlänken jag gjorde, och fortsatte sedan bråka följande dag. Inget jätteömt eller rörelsehindrande, men så att man känner av det. Som tur hade jag en vilovecka förra veckan och tog det faktiskt lugnt med hopp om att det skulle hjälpa till och gå om, och var även på massage i fredags, men ännu har jag känningar kvar. Dagens träning i skogen kändes dock bra och som att det kanske t.o.m. lite skulle ha lättat på trycket, men överväger att ringa en kotknackare imorgon när julhelgen är slut. För jag vill verkligen inte att det blir värre. Försöker även stretcha höftböjarna lite, har förstått att det kan ge spänningar i nedre ryggen vid löpning.
 
På programmet för resten av veckan finns inte så mycket annat än löpning, löpning och löpning och i alla fall ett muskelstyrka pass. Och nu går vi ju mot ljusare tider, vilket i alla fall piggar upp mig!

Om

Min profilbild

JonnaÖ

Löper, orienterar, skidar, cyklar, simmar och gymmar, bl.a. Till yrket är jag polis. Brukar även sysselsätta mig med skogspromenader, hantverk, piano & sång, och så läser/lyssnar jag på en hel del böcker. Bor på landsbygden i Raseborg, Finland, med min man, vår dotter och två svarta katter.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela